Loydettiin uus harrastus international-porukan kans. Makea alas kieriminen. Mul on paa ihan sekasin edelleen. Lisaks hypeltiin voltteja painittiin ja kaveltiin kasilla. Ollaan idiootteja. Ens viikolla Lansiraudassa tyoskennellessa mun elamani tulee olemaan hiukkasen erilaista kuin taalla.

Vikan viikon aikana oon tutustunut paremmin tahan Stranmillisin kansainvaliseen poppooseen. Siis pitemman ajan vaihto-oppilaisiin tai vieraileviin opiskelijoihin tai whatever.. Mahtavaa porukkaa. On nigerialais-kanadalainen Obi jonka auton ajaminen on sekopaisempaa kyytia ku mikaan mita oon kokenu aiemmin. Sri Lankalaisen Senthuranin taytyi oksentaa kesken matkan, Obi vaan jatkoi samanlaista kyytia. Sit on Manoj, pitka mumbailainen joka nayttaa vahan uhkaavalta mut on paljastunu hyvin lepposaks hepuks jonka kanssa oon hopissy ummet ja lammet kriketista, salibandysta ja pesiksesta ynna muusta. Senthuran on srilankan tamilivakea, katsottiin eilen jotain tamilileffaa ja Senthuran (lyhyesti vain 'King') selosti paaosatyttarista.. hot stuff. Voisin ryhtya seuraamaan Tollywoodin filmiteollisuutta niiden mammojen takia. Sit on tietty japanilais-kiinalainen Sam, mun kamppani hallussapitaja. Itamaisen herran harmonia melkein petti ku tehtiin pilaa eilen japanin englannista poimituista sanoista. Katsokaas ku Japanissa ei tietenkaan oo alunperin ollu sanaa haarukalle, veitselle, jaatelolle ynna muulle tuontitavaralle joten.. 'you not like your chopstikku? you want a fokku?' Ja Nicoletta, Italian ihme, punainen hiuspehko ja villit vihreat silmat, me jaetaan jonkinlainen rakkaus Belfastia kohtaan ja jutellaan aina siita kuinka ainutlaatuista ja outoa ta uskonnollinen/poliittinen kahtiajakautuneisuus onkaan. Vaikka paljon tragiikkaa siihen tietty myos liittyy.

Jos multa, ulkopuoliselta kysyttais mita Belfastissa tulis tapahtua, olis etta kaikkien naiden muraalien paalle pitais maalata uusi puhdas seina. Seka protestanttien etta katolisten riveissa on satoja katkeria kuolemantapauksia, sivullisia uhreja, kostoretkia, satojen viimeisten vuosien aikana. Muraalit syventaa tan kaupungin kuilua kahden uskontokunnan ja poliittisen suuntauksen valilla. Muun muassa muraalien symboliikan takia tasta kaupungista ei tule yhtenaista koskaan. Jos Troubles on todella ohi, nyt olis aika ryhtya luomaan uudenlaista P-Irlantilaista identiteettia. Ma en yksinkertasesti nae sita tilannetta todellisuutena etta ta alue liittyis Irlantiin. Eika ta silti ole kunnollinen osa UK:takaan (Skotlannissa sama tilanne). Siis jos kansalta kysytaan.

Itsenainen Pohjois-Irlanti? Autonomia?