Sarjassa kiinnostavia poimintoja tunnilta: "Children will write stories for Ulster - they just might graduate to Ireland".

Eilisellä science-tunnilla rakennettiin konetta jonka pitäs nostaa tuulenvoimalla.. jotain. Ihan kuumaliimalla kiinnitettiin puunpalasia toisiinsa ja propellit viel paikoilleen. Tiä sit mihin tä oikein liittyy. Kunhan fiksaillaan ajankuluks. Tunnilla kierteli myös joku tärkee tarkastaja-heppu joka tiedusteli mitä tykätään tästä rakentelusta ja onko kaikki hyvin, onks Suomes kylmä nyt jne. Muillakin tunneilla inspectorit kierteli ja hah hahh.. humoristista kuinka kumman monipuolisesti käytettiin opetusvälineistöä just eilen. Valkotaululle piti kirjotella ihmeellisellä elektronisella kynällä, parit lyhyet dvd-opetuspätkät katsottiin, tehtiin niin yksilö -kuin ryhmätehtäviä ja ope laskee kämmenensä hartialle kysyessään 'is everything okay' ja annapa olla - viel reflektoinnit tunnin loppuun. Halpa olo. Tollaset tarkastajat pitäs naamioida jotenkin tai ujuttaa vaan joku pieni videokamera luokan takaosaan. Tarkotan, eihän siinäkään ole mitään pointtia että ruokakriitikko ravintolaan mennessään kulkee ekaks keittiöön ilmoittamaan että päivää, kirjoitan artikkelin antimistanne. Vain parasta tänään kiitti. Tän takia automaattiset liikenteenvalvojat on fiksu keksintö vaik ne onkin raivostuttavia tietty sillon ku on kiire.

Vähän leviää tä nyt. Vastapainona itelleni: Ei liika holhous tietty mitenkään hyvä asia oo. Kuin stressaavaa sekin olis jos koko ajan luokkahuoneen takaseinällä olis kamera josta lähtis videokuvaa suorana lähetyksenä jonnekin hallintoelimeen. Kaikki tuntee apinan mut apina ei tunne ketään, heh..

Noelian kanssa päätettiin tänään vuokrata leffa. Ei onnistunu koska ei ollu mukana kirjettä joka todentais että jompikumpi tosiaan asuu täällä. No mennään videohuoneeseen josta tiedetään löytävämme School of Rock (kolmas tai neljäs kerta mulla ja edelleen miellyttää, viihdyttää ja hämmästyttääkin.. liekö sit Guinnessin vaikutusta osaks) Puolivälissä leffaa sisään ryskii ainakin 50 hengen kuoro, 8-vuotiaista nelikymppisiin, valvojat ja kuoronjohtajat messissä viinipulloineen ja hitto.. synttärikakkuineen! Tä kuoro oli ollut katsomassa myös School of Rockia ennen jotain iltapalaa ja ne oli sattumoisin melkein samassa kohdassa ku minä ja Noelia. Katsottiin sit leffa loppuun kuoron kanssa ja tän päätyttyä he pahoittelivat häiriötä ja lauloivat 'hyvitykseksi' meille yhden kappaleen. Biisi oli niin hyvä ja tunnelma niin tiivis, etten ole vissiin vieläkään toipunut tämän utterrly randomization experiencen aiheuttamasta mielihyvästä, jota yritin vielä Frank-papan ja kuuman Kirstenin kanssa käsitellä Union Housessa.