Kun noin kuukausi sitten maksoin vuokrani + takuumaksuni, summa oli hilkun ylöspäin pyöristettynä 237 e. Nyt vuokrani oli 257 e. Kirous ja kuolema. No mut sama juttu se on Stranmillisin Hallseissa asuville 80 puntaa viikossa pulittaville.

Heittäisin maailmanmarkkinoiden hullunmyllyyn lisää löylyä jos vaan voisin, ihan näin vaan itsekkäin tarkoitusperin. Ja vasta pari viikkoa sitten melkein saavutettiin nollaraja, psykologinen virstanpylväs, josta eteenpäin punta olis ollu halvempi ku euro.

Valuutasta puheen ollen. Ehkä etenkin siitä syystä et punta on mennyt melko alas, yks juttu ärsyttää. Nimittäin 1:n ja 2:n pencen kolikot joilla ei tee yhtään mitään. Irlannissakin jossa on euro käytössä oli liikkeellä 1:n ja 2:n sentin kolikoita. Mä en tajua mikä järki tässä on! Pikku kolikot (kahden pencen kolikko ei edes oo mikään pieni) täyttää lompakon heti ja painaa reittä, tekis mieli heittää turhat pencet heti mäkeen. Suomalaiset olkoot tyytyväisiä mainioon 10-senttispyöristys-ratkasuun.

Pitää mainita noista yliopiston Hallseista yks aika merkittävä juttu. Ottaessani selvää tästä asumisvaihtoehdosta kyttäsin vaan hintaa joka on siis se karmaseva 80 puntaa viikko.. (lähemmäs 500e/kuu) . Mutta Hallseissa asuvat saa ilmasen aamupalan ja päivällisen (oliskos ollu 9-11 ja 17-18.30). Se on aika hyvin! Yliopiston Chatz-ravintola on vieläpä ihan hyvätasonen&viihtysä ja Hallseissa asuu kosolti Stranmillisin mukavia superrsociable opiskelijoita.

Nämä Hallsit on siis jaettu naisten ja miesten rappuihin ja kompaktin kokonen asuntolakämppä pitää sisällään vaan kaikkein tarpeellisimman. Vessat, suihkut ja keittiöt on käytävän yhteiset. En nyt ihan tiedä et kuinka viihtysä ratkaisu toi halls-asuminen olis ollut mutta silti pitää lisätä note to self: ota paremmin selvää asumisesta.