No moro vaan ku on hidas yhteys tassa puolalaisessa internet-cafessa. Ei pysty tsekkaamaan feisbuukkia. Jos paasisin sinne, voisin lahettaa jotain neuvoja/kysymyksia Galwayn Hannahille jonka luokse menen yopymaan pariks kolmeks paivaa. Hyva vaihtoehto koska Galwayn halvimmat hostellitkin on hinnaltaan jonku 25 euroa yo. No good.

Corkissa saavuttiin varmaan yhteen kaupungin parhaista hostelleista. Saatiin lisaks Rubenin ja Lucian kanssa kolmen hengen kamppa joten meininki on aivan ku hotellissa. Paitsi etta hinta on 15 e per yo mukaanlukien aamupala.

Hostellit on mahtavia paikkoja, tasta lahin pyrin kaikin keinoin valttamaan hotelleja joissa pointti tuntuu olevan etta vetaydytaan johonkin turvalliseen kuplaan. Josta tehdaan sit varovaisia ekskursioita vieraaseen kulttuuriin, vahan niinku johonkin akvaarioon. Koko ajanhan me kaikki ollaan vieraiden ihmisten turvan varassa tavallaan. Ku kavelet kadulla kuka tahansa voi puukottaa tai rakasta sua naamaan. Joten mikskas ei heittaytyis oikein kunnolla luottamaan random henkiloiden jarkeen ja arvostelukykyyn. Hostellin keittiossa kuka tahansa voi pollia sun ruoat yhteisesta jaakaapista mut niin voi hotellissakin joku myrkyttaa aamukahvis tai siivooja voi vieda veskan huoneesta jne..

Hostellissa sita vakisinkin virittaytyy sellaseen vastaanottavaiseen ystavalliseen tunnelmaan ku jakaa keittion ja pesutilat eri kansallisuuksien kanssa. Taal ollaan juteltu jo tanskalaisten, hollantilaisten ja argentiinalaisten kanssa.. meininki on hyvin vapautunut.

Niin muuten, Corkista viela.. taidan laittaa copypastea wikipediasta vaan ku ta kirjoittaminen on niin hankalaa.

" Vuosina 1845-52 Irlantia koetteli ankara nälänhätä, josta maa ei koskaan toipunut. Perunoihin levisi Amerikasta perunarutto, galar dubh na bprátaí, joka riisti ainoan ravintokasvin Irlannin köyhimmältä kansanosalta. Maa joutui sekasortoon eikä helpotusta saatu, koska ne runsaat viljamäärät, joita Irlannissa viljeltiin, oli tarkoitettu vientiin. Brittihallitus oli sitonut kätensä liberaaleilla talouspoliittisilla periaatteilla, joten viljan takavarikointi valtion pakkotoimin ei tullut kyseeseen. Irlantilaiset nationalistit tulkitsivat tämän myöhemmin niin, että perivihollinen ja sortaja tappoi kansan tahallaan nälkään: katovuosien, iiriksi drochshaolin eli "huonon elämän", muistot lienevätkin voimakkaasti vauhdittaneet kansallisuusaatteen nousua Irlannissa. Myös emigraatio Amerikkaan kasvoi huikaiseviin lukuihin."

Cork kuului alueeseen jossa vaestosta kuoli joku 25 % tona aikana.

Edit - Vahan Corkia kierreltyani totean et hiton hieno kaupunki. Hyvin paljon pienia kirpparin tyyppisia liikkeita, kirjakauppoja, taidekauppoja.. Sellanen suurinpiirtein Turun kokonen kaupunki.. paljon vanhemman tuntunen kuitenkin. Rakennukset on vahan rapistuneita ja kadut kapeita, paljon jyrkkia rappukaytavia yllattavissa paikoissa, korkeuserot on suuria -> on tullu noustua kaupungin huipulle ja alas pariin kertaan jo. Tallasessa vahan pienemmassa kaupungissa ei tunnu niin uuvuttavalta kavella ympariinsa, turistitkin on vahan erilaisia. Paljon just jotain oogee backpackkereita ja muita jotka on suuntaamassa tonne Killarneyyn tai Dingleen kiertamaan vuoristoreitteja. Niinku maki oon aatellu tehda. Tapasin myos yhden suomalaisen Jaanan sattumalta eraassa valtavassa luontaistuotekauppa/kasvisraflassa. Pari kolme paivaa on lopulta aivan liian pieni aika viettaa taalla ja tassa paikassa on sellasta charmia et voisin hyvin kuvitella saapuvani uudelleen joskus hamassa tulevaisuudessa.

Nyt ulos seuraamaan ku saa vaihtuu jo kolmannen kerran tanaan sateisesta aurinkoiseen.