Käytiin vaihtarien kanssa intialaisessa Holi-juhlassa.. en tarkalleen tiedä et mihin se liittyi, Ganeshaan Shivaan vai Brahmaan, mutta hauskaa oli. "Värien juhla". Kaikenlaisia tanssiesityksiä, kojuja, kulttuureja sekä sit loppuhuipennuksena mentiin tanssimaan porukalla eräänlaiselle areenalle. Kaikille tanssijoille annettiin pussi värijauhetta jota sit kuulu heitellä toisten päälle intialaisen tanssimusan jyllätessä taustalla.

En mä o yleensä tollasiin kansankarkeloihin mennyt mukaan, ei vaan o tuntunut siltä. Muistan ku palattiin Viipurista Saimaan kanavaa pitkin ja paatissa oli venäläinen tanssi&soittoryhmä. Näillä oli tietysti aivan hirvee meininki päällä, pienen kanttiiniyleisön seasta suorastaan revittiin vaihtelevan hölmistyneitä turisteja heilumaan sinne soittajien sekaan. Karattiin sit äidin kanssa veneen kannelle seuraamaan lukuisia sulkuja. Onko tä nyt sitä suomalaisinta suomea, sen sympaattisuutta ja kurjuutta..? Älä liiku saatat vaikuttaa typerältä, ei tehrä tästä numeroo jne..

Nyt ehkä oman sakin kansainvälisyyden (ja espanjalaisten estottoman luonteenlaadun) takia oltiin kaikki täysillä mukana Holissa.

Harjoittelu on puolivälissä ja just nyt pitäis suunnitella parit lesson planit. Vaikeinta opettamisessa on ollut ehkä se, että vieraalla kielellä on välillä tosi haastavaa kuulostaa tiukalta. Mrs Grahamilla on niin monia tapoja osottaa huomiota jollekulle joka tekee jotakin mitä ei pitäis. Ja ne on teräviä, kärkkäitä tapoja jotka ei oikein sovellu mun suuhun vielä. Mä käytän mun omaa vieraskielisen sanavarastoa joka varmasti kuulostaa joskus oudolta oppilaiden korviin. Joten sitä päätyy erilaiseen asemaan ku Mrs Graham. Luovimista se on, soutamista ja huopaamista.. niin ku tietysti aina luokan kanssa, pitää löytää se kuuluisa 'yhteinen sävel'. Noin suuren luokan kanssa on myös aivan välttämätöntä että on kantava ääni. Totta kai pyrin siihen ettei ääntä tarvitsis korottaa. Eräs mahtavan karismaattinen ope jonka työtä mulla on aikoinaan ollut ilo seurata, kykeni aina suurin piirtein kuiskaamaan luokalle ohjeet. Kyse on siitä et miten asettaa sanansa ja minkälainen olemus ylipäänsä on. Mut! Kyllä desibelit on oltava hallussa tarpeen tullen.

Olen opettanut jo mm. matikkaa, kuvista, espanjaa, suomea, biologiaa, maantietoa, liikuntaa.. mua on myös oltu arvioimassa kaksi kertaa Stranmillisin tutorien toimesta.