Stranmillis University College. Paikka jossa opiskelen täällä. QUB:n eli Queen's University Belfastin yhdenlainen etäpiste kivenheiton päässä varsinaiselta yliopiston kampukselta. Kohtaamassa muutoksia johtuen siitä, että alotuspaikkoja joudutaan supistamaan eli rahavirta laitokselle pienenee myös. Tämä johtuu ihan yksinkertasesti siitä että P-Irlannissa ei ole työpaikkoja opettajille (niinpäniin..Finaghyssä yli 400 oppilasta ja 16 opettajaa. tä?) joten miks ylikouluttaa niitä.. useat opiskelijat täältä on sanonu että luultavasti muuttaa jonneki muualle työn perässä, Britteihin Kanadaan Australiaan..

No joka tapauksessa tästä resurssien vähyydestä johtuen Stran kokee yhdenlaisen fuusion parin vuoden sisällä. Sinne ryhdytään ottamaan.. käsittääkseni jotain aineenopettajatutkinnolla alottaneita ja pedagogiset sivuaineopinnot valinneita QUB-ihmisiä. Stranmillis saa uuden logon ja paikan 'yhtenäisyys' kokee sit ehkä jonkin kolauksen.

Stranmillis College on laitoksena yllättävän samanlainen ku ROKL. Samanlainen sinänsä että on olemassa yhteinen pubi (ROKL:ssä Narri, täällä Union House), yhteinen ruokala ja tuttuja naamoja näkee päivittäin joka puolella kampuksen mäkeä (jep, täälläkin on mäki ja iso badger park kampuksen yhteydessä) jo kuukauden oleilun jälkeen. Toki erilaisuuksiakin riittää. Ehkä isoimpana juttuna nä Stranmillisin Hallsit eli asuntolat joissa asuu hyvin paljon Stranin opiskelijoita sekä joskus vähän muitakin. Hallsien tutor.. ikiaikainen Frank.. on rento heppu joka kutsuu sakkia joskus jatkoille omaan tutor-kämppäänsä Union Housesta. Oon ollu siellä kahdesti, ekal kerral katsottiin porukalla Tenacious D Frankin tarjoillessa karpalodrinkkejä kumkvattien kera sekä paahtiksia. Good craic (mainio monikäyttönen sanonta.. what's craic? that's a good craic). Tokal kerral maisteltiin Bushmillsiä ja muita viskejä ja mä yritin nyhtää juttua P-Irlannin historiasta vaikka se ei mikään mieluinen puheenaihe o useille täällä.

Muistan Finaghyssä kysyneeni että ketkä kaikki on Stranista valmistuneita. Olihan niitä sellaset neljä. Kaikki oli heti pudistelemassa päätään että aika kehno paikka se Stran. Liikaa luokanomasuutta. Myös jotkut kanssaopiskelijat on sanonu jonkinlaisena off-the-record-faktana että Stran ei o mitenkään hyvässä maineessa.. Stranin opiskelijoita nimitetään jossain yhteydessä vähä pilkallisesti Stranny Grannyks eli Stranin mummoiks.

Mut joo totta.. iso osa Stranin opiskelijoista on melko konservatiivisia tyttöjä. Iso osa mut kyllähän niitä muunlaisiaki on. Henk koht toivon kyl että Union Housessa olis enemmän ihmisiä viikolla. Torstaina paikka on ihan täynnä ku on musailta mut muulloin nope.

Tänään UH täyttyy vanhemmista opiskelijoista, jonkinlainen jälleennäkemisten ilta. Toisaalta olis myös Foy Vancen konsertti. Vaikee valinta.