Terve!

Hirvee kiirus koulusta baarikierrokselle jolla en viitsi kauaa luuhata koska huomenaamulla pitää olla skarppina kravatti kaulassa taas. Silti laitan tänne pari lausetta ennen ku kirjotan huomisen lesson planin.

On todellakin hienoa huomata että jossain päin maailmaa lapset pitää koulusta. Kaikki sanoo niin ja siltä se vaikuttaa ku käy koulussa. Catin sanoin 'Of course, at least primary school.. best fun ever!' Miten tä voi olla mahdollista? Jaa, tekijöitä on varmaan paljon. Sanoisin että yksi kuitenkin on hyvin tiukka kuri. 32 oppilaan luokan ope Mrs Grahamilla on joka ikinen hetki kaikki langat hallussaan vaik P7-luokka on täynnä hyvin teräviä ja villejäkin lapsia. Susanna Grahamin ei tarvi edes nostaa katsettaan koepaperin korjaamisesta huomauttaessaan pingotettuun sävyyn et luokan toisella puolella kuuluu liikaa kuiskutusta. Sillä naisella on rautanen ote luokasta. Tästä huolimatta Mrs Grahamilla ja luokalla tuntuu kuitenkin jotenkin olevan oikein hyvät ja lämpimät välit, tuon tuosta Mrs Graham kutsuu jotakuta oppilasta jollain lempeemmällä/kevyemmällä nimityksellä.. good lad, yes son, right honey.. Kun sit välillä Susanna räjähtää ni se yksilöityy johonkuhun terävämmin ja sanankäänteet on tuimempia ku mitä Suomen koulutunneilla. Vai onkohan näinkään, ehkä kuritettava oppilas vaan ottaa open puheet enemmän todesta ku Suomessa olen nähnyt sekä seuratessani tunteja että opettaessani itse.

Alunperin intialainen Dev kävi tänään Inst-high schoolin vararehtorin luona sisäänottohaastattelussa. Poika puhu tosta haastattelusta jo eilen, on vissiin ihan hyvä koulu. (Rugbyssä kuulemma Instin jätkiä kutsutaan 'master race'ksi. Ostin sattumalta yhestä urheiluliikkeestä pari viikkoa sitten Instin väreissä olevan rugby-kauluspaidan. Nyt mua voidaan luulla entiseks master racen edustajaks, hah..) Oli jotenkin - yllättävää - ja hienoa nähdä kuinka Deville toivoteltiin vilpittömästi onnea ja taputeltiin olalle useamman kaverin toimesta ennen haastatteluun lähtöä.

Mut joo. Mukava luokka, osaan kaikkien nimet jo ulkoa..luulisin.. Caitlynn, Courtney, Kalem, Chloe, Chloe, Christian, Kieran, Kyle..