Perheen tulisessa seurueessa kaveltiin lapi puol Dublinia pieneen Charleville Lodgee. Taalla katsotaan rugbya olohuonetiloissa ja kirjottelen parit lesson plaanit ens viikoks. Huomenna Dublinin kierrokselle tai jotain sellasta...

Sain ekaks koulussa idean kasitella suomalaisuutta Kalevalan kautta, joka saattaa vaikuttaa vahan tylsalta idealta. Eihan moni suomalainen itekaan tia Kalevalan juonta tarkkaan.. Lemminkainen uhoaa jollekulle ja lahtee jonkun peraan ku hanta ei kutsuta haihin, Vainamoinen jutskaa Antero Vipuselle jostain syysta plaah.. Mutta Don Rosa -bless him- on tehnyt sarjiksen nimelta Sammon salaisuus. Jos ta jotain vars. Kalevalan juonesta pitaa sisallaan ni se on vaan ta Sammon varastus-osio. Tarinassa esiintyy paljon Kalevalan hahmoi (Vainamoinen, Louhi, Tuoni, Iku-Turso) ja tapahtumat on Suomessa.. tarjoo mainion kehyksen tunneille ja sarjiksen kieli on viel haastavaakin.

Oon aatellu etta Kalevalan juoni on vaan sivuseikka, ta Rosan sarjis kaydaan lapi neljassa osassa ja joka kerran kasittelen Suomea vahan eri vinkkelista. Historia, musiikki, taide ja muotoilu, nykypaiva. On toiminu hyvin tahan mennes. Oppilaat kyselee etta mika mun lempihahmoni on Kalevalassa ja haluu nahda lisaa kuvia Louhista jne..