Vielä ennen ku ryhdyn pakkaamaan kunnolla - yllättävän vaikeeta alottaa sitä touhua - postaan tänne vikan merkinnän. Eilinen ilta oli huikea. Ekaks Samin bileisiin, sieltä Catin vanhempien taloon 15 minuutin ajomatkan päässä kämpiltä. Vanha arvokas kivitalo, en o koskaan nähny niin paljon perhevalokuvia seinillä ku siellä. Seitsemänhenkinen McElroyn katras hymyilee seiniltä joka puolella taloa (eilen tuli tsekattua muuten myös aika hauska sivusto www.awkwardfamilyphotos.com). Kello on ehkä puoli viisi ja siellä on kuitenkin Catin isä ja sen kaveri hereillä. Puhelinlangan paasta saadaan joku Jimmy soittamaan vielä banjoa - ja se on paikalla 15 minuutissa! - sit lauleskellaan ja soitetaan kantria.. Lena huilussa, Cat viulussa, Brendan pianossa jne..

Vielä vika ilta ja huominen onkin omistettu matkustamiselle.

Tälle sivustolle kirjotellessani oon käyttäny jonkinlaista tajunnanvirtatyyliä. Koska lopultahan kirjotin itselleni. Tä sivusto on lähinnä muistamisen apuväline. On kuitenkin hienoa jos jollekulle tästä kehittyy joku kipinä lähteä vaihtoon tai jos joku saa näistä teksteistä jotain tukea/osviittaa. Vaihto on ehdottomasti yks avartavimpia mahdollisia kokemuksia. Kun todella asuu vieraassa maassa alkaa kyseenalaistaa kaikkia kotimaansa käytäntöjä nähdessään ne vähän kauempaa. Koululaitos, asuminen, opiskelu, työ, poliisi, armeija, puistot, seurakunnat, kaupat, museot, nationalismi idealismi sosiaalinen käyttäytyminen huumori jne jne.. nä on joitain niistä asioista joiden tilaa oon mielessäni ja ääneen vertaillut Suomen P-Irlannin Espanjan USAn ja muiden välillä.

Belfast on ollut hyvä mulle, sillä on enemmän annettavaa ja kerrottavaa ku mitä mä rajallisella ajalla ja tajullani kykenen vastaanottamaan. Spring & Airbraken keikat, Foy Vance ulisee '..sun is setting on belfast town..' silmät tiukasti suljettuina, otsa hikipisaroilla. City Hall ja Dublin Roadin kultanen maili, lukuisat kuppilat joissa on tullu poikettua. Kävely Lisburn Roadia pitkin takasin kotiin harjottelun jälkeen, ilma on jo niin lämmin et takkia ei tarvita.. pysähdyn matkalla O'Connellsin kahviossa, kiireettä. Onnistumisen fiilikset koululla, tunnit tuntien perään mielenkiintosia keskusteluita, hullua huumoria, käännösmokia ja kielimuureja, hymyjä jotka kumoaa ne. Yhteiset päivälliset kämppisten kanssa. Lagan-joen rantapolku ja Lagan Meadows, Botanic Gardens ja laiskottelu siellä niinä harvoina aurinkoisina päivinä. Cave Hillin jylhät maisemat, sieltä näkee koko Belfastin lahden ja kilometrejä sisämaalle päin. Mourne mountains häämöttää etelässä, korkein huippu odottaa viel vallottamistaan. Hyviä muistoja on lukematon määrä.

Palaan tänne vielä, mutta ensin kohteina on Espanja, Hollanti, Intia, Japani, USA, Etelä-Afrikka.. joku näistä! Looking forward to it! All and all, Belfast was a good craic!