1240738239_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Luin vanhoi kunnon Asterixeja ja Lucky Lukeja käyttöullakolla pari kolme kappaletta verestääkseni muistoja ja ihan vaan nauttiakseni siitä kädenjäljestä. Niin kuin useat, mäkin olen lueskellut noita kahta sarjista melko lailla pienenä. En muista tulinko mä ikinä ajatelleeks sitä että minkälaisia nä Asterixin kylän ihmiset oikein on. Vähän lapsellisiakin kaikki paitsi Asterix. Tuntuu että Asterix on niin kuin tämän vuosisadan teräväjärkinen, rauhallinen henkilö siirrettynä taikauskon, roomalaisten kahelin valloitusvimman ja kummallisten tapojen (orjuutus, latinan puhuminen, legioonalaiset, merirosvot jne) maailmaan

Kyläläisethän on hyvin impulsiivisiä ja eläväisiä kaikki. Asterix ja ennustaja-sarjiksessa ennustaja huijaa koko kylän tosta noin vaan muuttamaan pois, kun huikkaa että kylää kohtaa kirous. Herkkäuskoista porukkaa. Asterix ei usko ennustajaa.. mikä lie opetus tässäkin sitten.. vaan jää kylään ja taivuttelee Obelixinkin jäämään. Lopussa Trubadurix köytetään taas puun juurelle ja kyläläiset syö villisikaa ja juo viiniä niistä kummista sarvista.

Voisko tä sama kylä olla suomalainen? Kertomus ristiretkien aikaisesta kylästä Suomessa? Mun on vaikeaa kuvitella vaik Koiramäen väkeä tukkanuottasille aivan samal tavalla ku Uderzon ja Goscinnyn gallit rähinöi. Liekö sit jotain sarjakuvien kohderyhmien eroista johtuvia juttuja, voi olla.

Kyläläisille tulee tosiaan herkästi tappeluja. Erityisesti kylän seppä ei tykkää kalan hajusta ja tekee aina pilaa kalakauppiaasta. Sit tulee fisusta päähän ja yhtäkkiä kaikki myllyttää, paitsi tietty Asterix.